MAKRON O NAPADU U MARSEJU: Vojska reagovala hladne glave

Autor: Tanjug

Svet

01.10.2017

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je "duboko uznemiren" zbog napada na glavnoj železničkoj stanici u Marseju, u kojem su dve žene ubijene, nazivajući ga varvarskim.

RepublikaFoto: Youtube/Scope News
Emanuel Makron 

Makron je na Tviteru pohvalio francuske vojnike koji su delovali "hladne glave i efikasno", preneo je AP.

- Pozdravljam vojnike Operacije Sentinel i policijske snage koje su reagovale izuzetno smireno i efikasno - ocenio je Makron na Tviteru.

Policijski izvori navode da je muškarac osumnjičen za napad nožem na prolaznike u Marseju, poznat od ranije vlastima.

Pripadnici francuskih bezbednosnih snaga "Santinel" upucali su i ubili osumnjičenog nakon što je napao nožem prolaznike na železničkoj stanici Sen-Šarl u Marseju, usmrtivši dve žene.

Francuski mediji prenose da su ubijene žene starosti 21 i 30 godina, a da napadač, čiji identitet nije objavljen, ima 30 godina. 

Policijski izvori navode da je najverovatniji reč o terorizmu i da je osumnjičeni napadač uzvikivao "Alahu akbar" (Bog je veliki) tokom napada, izvedenog na glavnoj železničkoj stanici u južnoj Francuskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading