Vanzemaljci postoje: CIA objavila dokumenta o bliskim susretima

Autor: Sputnjik, Republika

Razonoda

20.01.2020

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Područje gde je navodno primećen NLO pre skoro pet decenija, SSSR je očigledno koristio za testiranje eksperimentalnih raketa i laserskih oružanih sistema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nedavno deklasifikovan dokument CIA baca svetlo na navodni susret sa NLO-om koji se dogodio u jeku Hladnog rata u Kazahstanu 1973. godine, još dok je Kazahstan bio deo Sovjetskog Saveza.

U dokumentu čija je redigovana verzija prvi put objavljena 1978. godine i koji je danas dostupan na "Blek voltu", sajtu koji objavljuje deklasifikovane vladine dokumente, pominje se kako je svedok, u dokumentu nazvan kao "Izvor", izašao iz prostorije da udahne vazduh i primetio "neidentifikovani jarko zeleni kružni objekat" koji lebdi iznad oblaka.

- Tokom 10 do 15 sekundi posmatranja, zeleni krug se proširio i za kratko vreme se oko mase formiralo nekoliko koncentričnih krugova. Posle nekoliko minuta bojenje je prestalo. Nije bilo nikakvog zvuka, poput eksplozije, povezanog sa pojavom - navodi se u dokumentu, pozivajući se na izjavu svedoka.

Prema sajtu — „bliski susret“ se desio u blizini poligona za testiranje oružja "Sari Sagan", koji je navodno SSSR koristio za lansiranje "eksperimentalnih raketa" i „sistema laserskog oružja koje koristi moćne antene“.

Tokom telefonskog intervjua za "Njuzvik", osnivač "Blek volta" Džon Grinvald uporedio je ovaj susret sa američkim NLO Nimic incidentom iz 2004. godine.

- To je vrlo zanimljivo u današnjem kontekstu, kao pretnja vojnim objektima. U zapisniku američke mornarice kaže se da šta god da je to bilo — zabrinjava. Njih plaše te neidentifikovane pojave - rekao je on.

Dokument koji je objavila CIA možete pogledati OVDE

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading