FBI uhapsio grupu neonacista, planirali međurasni sukob

Autor: Tanjug

Svet

16.01.2020

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki FBI je uhapsio trojicu pripadnika neonacističke grupe koji su planirali da na skupu podrške posedovanju oružja izazovu nasilje kako bi započeli međurasni sukob, rekao je izvor upoznat sa istragom danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Oni su uhapšeni u Merilendu i pojaviće se kasnije danas pred federalnim sudom, javio je "Njujork tajms" pozivajući se neimenovan izvor iz policije, prenosi Rojters.

Nekoliko hiljada pristalica posedovanja oružja planira veliki skup u Ričmondu u Virdžiniji u ponedeljak kao odgovor na novu inicijativu demokrata o pooštravanju zakona o nošenju oružja.

Guverner Virdžinije Ralf Nortmen proglasio je u sredu vanrednu situaciju i zabranio nošenje vatrenog oružja i drugog naoružanja oko zgrade lokalne vlade tokom vikenda rekavši da postoje kredibilne pretnje ekstremističkih grupa koje planiraju da prisustvuju skupu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading