(FOTO) REPUBLIKA OTKRIVA: Budući ruski premijer već je bio u Beogradu!

Autor: Tanjug

Svet

15.01.2020

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za premijera Mihail Mišustin, koga je na to mesto predložio šef Ruske Federacije Vladimir Putin, boravio je u Beogradu 2014. godine, otkriva Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi i stari premijer Rusije

Prema našim informacijama, Mišustin je bio gost Beograda 3. i 4. te godine, na kongresu evropskih poreskih sluzbi.

Podsetimo, Dmitri Medvedev danas je podneo ostavku posle govora ruskog predsednika Vladimira Putina, a iz kabineta ruskog predsednika najavljeno je da će ga naslediti upravo Mišustin.

- Predsednik Vladimir Putin održao je radni sastanak sa Mihailom Mišustinom i ponudio mu mesto premijera. Dobivši saglasnost, predložio je Mišustinovu kandidaturu za mesto premijera na razmatranje u Državnoj dumi - navodi se u saopštenju pres-službe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Već bio gost Beograda: Mihail Mišustin

Donji dom parlamenta (Duma) održaće u četvrtak u 9 sati ujutru po lokalnom vremenu sednicu na kojoj će raspravljati o kandidatu za premijera.

U međuvremenu, Putin je potpisao uredbu o raspuštanju ruske vlade i uredbu po kojoj je Dmitrij Medvedev imenovan za vršioca dužnosti premijera.

 

 

Ko je Mišustin?!

Mihail Mišustin (53) je doktor ekonomije i dugogodišnji vladin zvaničnik, ali je takođe imao i svoju kompaniju. Na čelu ruske Federalne službe je od 2010. godine.

O Mihailu Mišustinu u medijima se malo govori. 

1989. godine Mišustin je diplomirao na moskovskom Mašinskom fakultetu, a 1992. na istom fakultetu završio je i postdiplomske studije. 

Državnoj službi Mišustin se pridružio 1998. godine, i to kao pomoćnik za informacione sisteme računovodstva i kontrole poreskih plaćanja šefa Državne poreske službe Rusije. Nakon toga bio je zamenik ministra, radio pri Ministarstvu ekonomskog razvoja Rusije, i kao šef Savezne agencije za upravljanje posebnim ekonomskim zonama. 2008. godine Mišustin se uključio u oblast investicija, a 2010. predsednik Rusije imenovao ga je šefom Federalne poreske službe. 

Što se tiće njegovog privatnog života, poznata je činjenica da je oženjen i ima tri sina. Takođe, označen je kao veliki ljubitelj sporta, a naročito je zainteresovan za igranje hokeja, pa je moguće da je njegova ljubav prema hokeju još jedna od linija koje ga povezuju sa ruskim predsednikom Vladimiron Putinom, koji je poznat kao pasionirani ljubitelj hokeja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading