ŠUT KARTA PO KRATKOM POSTUPKU: Za Harija i Megan nema mesta ni u muzeju "Madam Tiso"

Autor:

Svet

10.01.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz kraljevske postavke čuvenog britanskog muzeja "Madam Tiso" uklonjene su voštane figure princa Harija i njegove supruge Megan Markl, i to za manje od 24 časa nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa šokirali svet, a pre svega kraljicu Elizabetu Drugu i Harijevog brata princa Vilijama, objavom na Instagramu da se povlače iz "viših" kraljevskih uloga i da će živeti na relaciji Velika Britanija - Severna Amerika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl rasturaju kraljevstvo

Voštane figure Harija i Megan, postavljene u muzeju u maju 2018. uoči njihovog raskošnog venčanja u Vindzoru, fizički su pomerene u odnosu na ostatak kraljevske porodice - kraljicu i njenog supruga princa Filipa, njihovog unuka princa Vilijama i njegovu ženu Kejt, koji nose titule vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Megan je priključena postavci na kojoj su prikazani poznati gosti sa venčanja od pre dve godine - bivši fudbaler Dejvid Bekam i njegova žena Viktorija, kao i glumci Tom Hardi i Prijanka Čopra. Princ Hari će od sada biti deo posebne postavke kraljevske porodice, koja se nalazi u drugoj sobi. U muzeju "Madam Tiso" izloženo je više od 250 voštanih figura poznatih ličnosti.

Otišla kod sina u Kanadu

Harijeva supruga Megan se posle objave vratila u Kanadu da bi bila s osmomesečnim sinom Arčijem, pošto je kraljevski par pre šokantnog saopštenja proveo šest sedmica na odmoru u toj zemlji, daleko od ostatka kraljevske porodice. Megan, koja je glumila u televizijskoj seriji "Dva lica pravde", mogla bi da se vrati glumi u SAD, mada nije jasno kako bi Bakingemska palata gledala na to.

Bakingemska palata pokušava da razradi plan za Harija i Megan, a kraljevski izvor britanskih medija kazao je juče da su kraljica, njen sin princ Čarls i Harijev stariji brat Vilijam naložili visokim zvaničnicima da, zajedno sa vladom, rade na tome da pomognu paru da iznađe "izvodljiva rešenja", po mogućnosti u roku od nekoliko dana, a ne nedelja. Nijedan važniji član kraljevske porodice nije javno objavio komentar o odluci Harija i Megan, ali tabloidi pišu da su Čarls i Vilijam bili besni kada su saznali za nju.

Hari je dugo ljut na tretman koji su on i njegova supruga dobili od tabloida, a povlače se i paralele s abdikacijom kralja Edvarda VIII, koji se 1936. godine odrekao prestola da bi se oženio Amerikankom Volis Simpson, koja je poput Megan bila razvedena, nakon čega su se preselili u Francusku.

Novine su kritikovale Harija i Megan zbog korišćenja privatnih mlaznih aviona tokom promovisanja zaštite životne sredine i višemilionskog renoviranja njihovih kuća koje su finansirali poreski obveznici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading