TRAMP PONOVO PRED NOVINARIMA: Obaranje ukrajinskog aviona možda greška, ali imam užasan osećaj!

Autor: Tanjug

Svet

09.01.2020

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je do udesa ukrajinskog aviona moglo doći greškom, ali je dodao da ima užasan osećaj u vezi s tim slučajem, ne navodeći dtalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Neko je možda napravio grešku - rekao je novinarima Tramp u Beloj kući, preneo je Rojters.

Prethodno je američki nedeljnik "Njuzvik" objavio da je ukrajinski avion, koji se srušio nedaleko od Teherana, pogodila raketa ruske proizvodnje "Tor-M1". List se pozvao na neimenovane zvaničnike Pentagona, kao i američke i iračke obaveštajne službe.

Zvaničnici Pentagona i američke obaveštajne službe rekli su za "Njuzvik" da je procena da je avion slučajno pogođen.


Iranske protivavionske jedinice verovatno su bile aktivne posle raketnog napada na američke baze u Iraku, koji je usledio kao odgovor na američko ubistvo iranskog generala Kasima Sulejmanija, naveli su izvori.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon iranskog raketnog napada na dve baze u Iraku koje koriste i američke snage, što je pokrenulo spekulacije da postoji mogućnost da je letelica pogođena, napominje Rojters.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading