(VIDEO) TRAMPOVO OBRAĆANJE IZ BELE KUĆE OD KOGA JE STREPEO CEO SVET: U iranskom bombardovanju nema američkih žrtava, spremni smo na svaki scenario!

Autor: Republika

Svet

08.01.2020

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp obratio se svetu nakon najnovijeg napada u Iraku i poručio da Iran neće imati nuklearno naoružanje dokle god je on predsednik SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp obratio se javnosti po prvi put otkako su iranske snage noćas bombardovale američke vojne baze u Iraku.

- Dokle god sam predsednik, Iran neće biti dozvoljeno da ima nuklearno naoružanje - rekao je Tramp na početku obraćanja.

On je rekao da nijedan američki državljanin nije poginuo niti je povređen tokom napada. On je rekao da je šteta minimalna i da su američke vojne snage spremne za svaki scenario.

Tramp je rekao da je prošle sedmice SAD preduzeo korake da eliminiše čoveka koji je obučavao teroriste.

- Sulejmani je ubio na hiljade američke vojnika - rekao je Tramp.

On je rekao da je ubijeni iranski general odobrio napade na američku ambasadu u Bagdadu.

- Planirao je nove napade na naše ciljeve, ali smo ga zaustavili - rekao je Donald Tramp i ponovio da je Sulejmani trebalo još ranije da bude  ubijen.

Predsednik Amerike je rekao da će sankcije Iranu ostati na snazi dokle god "Iran ne promeni svoje ponašanje".

Iran je noćas ispalio više od 12 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

U tom napadu nije bilo žrtava.

Tu se Iran nije zaustravio, pa je danas iranska novinska agencija FARS objavila video u kome se prikazuje lažni atentat na američkog predsednika Donalda Trampa i to baš kada je Teheran obećao "krvnu osvetu" zbog ubistva vrhovnog komandanta Kasima Sulejmanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading