Srušio se ukrajinski "boing 737" u Teheranu! Svi putnici i članovi posade poginuli

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.01.2020

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski avion "boing 737" sa 176 ljudi srušio se ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, a svi putnici i članovi posade su poginuli. Avion je poleteo sa međunarodnog aerodroma "Imam Homeini" u iranskoj prestonici kada se zapalio jedan od motora, izjavio je portparol iranske službe za saobraćaj, Kasem Biniaz.

RepublikaFoto: youtube.com/Skyships Eng
Foto: Ilustracija

Pilot je izgubio kontrolu nad letelicom koja se srušila, naveo je Biniaz, prenela je iranska agencija Irna. U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine, prenosi AP.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je saučešće porodicama žrtava. Zelenski je, pozivajući se na preliminarne izveštaje, rekao da su svi putnici i članovi posade poginuli. Ukrajinski predsednik je zbog nesreće prekinuo posetu Omanu i vratio se u Kijev. Ukrajinski premijer Oleksij Gončaruk je izjavio da se utvrđuje koliko je državljana Ukrajine poginulo


Avion se po rušenju u blizini aerodroma zapalio. - Požar je velikih razmera...imamo 22 vozila hitne pomoći, četiri ambulantna autobusa i helikopter - izjavio je za iransku državnu televiziju šef iranske službe za vanredne situacije Pirhosein Kulivand, prenosi Rojters.

Tass navodi da su pripadnici iranske spasilačke službe pronašli "crnu kutiju". Ona je pronađena u blizini iranske prestonice i predata policijskim službama. Prema sajtu "FlajtRadar24", kontakt sa avionom je prekinut praktično odmah po poletanju. Na mestu nesreće vide se razbacani delovi olupine aviona i tela žrtava, kao i spasioci koji sa maskama pretražuju teren dok tu oblast nadleću helikopteri.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojoj su smeštene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulajmanija. U pitanju je tri godine star avion "boing 737-NG". Boingov portparol je rekao da je kompanija obaveštena o nesreći u Iranu i da prikuplja dodatne informacije.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading