TRAMP PONOVO ZAPRETIO IRANU: Ako učinite nešto pogrešno, trpećete ozbiljne posledice!

Autor: Tanjug

Svet

07.01.2020

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će se pridržavati međunarodnog zakona o izbegavanju ciljanja kulturnih dobara u vojnim napadima, vraćajući se pretnjama koje je ranije uputio Iranu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je u subotu rekao da su Sjedinjene Države naciljale 52 iranska nalazišta, uključujući ona koja su veoma važna za iransku kulturu, i da će krenuti u napad ako Iran napadne Amerikance ili američku imovinu kao odgovor na ubistvo iranskog vojnog zapovednika Kašema Sulejmanija koje su počinile SAD, prenosi Rojters.

Napadanje tih lokacija ipak bi kršilo međunarodne konvencije i ugovore, a pretnja je izazvala zabrinutost širom sveta.

Tramp je, kako prenosi agencija, obraćajući se novinarima u Ovalnom kabinetu kada se sastao s grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom, jasno dao do znanja da će se nevoljno pridržavati zakona.

 

 

- Znate šta, ako je to zakon, volim da se pridržavam zakona. Ali razmislite: oni ubijaju naše ljude, dižu nam ljude u vazduh i tada moramo biti veoma nežni sa njihovim kulturnim institucijama. Ali okej sam s tim. Okej sam - rekao je.

- Reći ću ovo: ako Iran učini nešto što ne bi trebalo, trpeće posledice i to vrlo snažno - dodao je Tramp.

Lider većine američkog Senata Mič Mekonel rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da ne bi bilo primereno da Sjedinjene Države izvrše napad na iranska kulturna dobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading