(VIDEO) GLAVOBOLJA ZA TRAMPA: Bolton spreman da svedoči pred Senatom u istrazi o opozivu

Autor: kurir.rs, Republika

Svet

06.01.2020

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, kojeg je predsednik SAD Donald Tramp otpustio u septembru 2019. godine, spreman je da svedoči u Senatu u istrazi o opozivu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Bolton

Bolton je rekao da će svedočiti ukoliko bude dobio poziv.

- Razmišljao sam i doneo odluku da ću, ukoliko me Senat bude pozvao, svedočiti u istrazi - rekao je Bolton.

Šta sve Bolton zna?

Advokat koji zastupa bivšeg američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Čak Kuper rekao je u jednom trenutku da bi Bolton mogao da bude ključni svedok u istrazi o opozivu Donalda Trampa.

Džon Bolton mogao bi da bude najopasniji svedok jer je upravo on učestvovao u nekim od ključnih događaja koji se sada pominju u istrazi o opozivu Trampa. Bolton je podneo ostavku u septembru na zahtev predsednika, a zbog neslaganja oko prekida pregovora sa talibanima.

 

 

Na primer, Bolton je prisustvovao 10. jula sastanku u Beloj kući sa ukrajinskim zvaničnicima. Američki ambasador u EU Gordon Sondland rekao je Ukrajincima da Tramp želi "politički motivisanu istragu" u zamenu za sastanak u Beloj kući. Bolton je odmah prekinio razgovor i informisao Fionu Hil, tadašnju direktoru Nacionalnog bezbednosnog saveta za ruska i evroazijska pitanja, piše "Biznis insajder".

Takođe, Bolton je navodno bio i protiv poziva koji je Tramp obavio sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, jer se pribojavao da će predsednik zaista da iskoristi svoju poziciju za lične razloge, to se na kraju i dogodilo.

Đulijanijeva "noćna mora"

Takođe, Bolton bi mogao da bude i "noćna mora za Rudija Đulijanija".

Bolton je Trampovog ličnog advokata, koji je predvodio ono što su svedoci nazvali "nelegalnim kanalom spoljne politike prema Ukrajini" kao "ručnu bombu".

Boltonov advokat je takođe početkom novembra rekao da je verovatno da njegov klijent zna čak i više od onoga što je već otkriveno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading