BEZ DOGOVORA! Zaev i Mickoski nisu našli zajednički jezik, zapelo oko ministra unutrašnjih poslova

Autor: Tanjug

Svet

28.12.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije, lider SDSM, Zoran Zaev i lider opozicionog VMRO DPMNE Hristijan Mickoski nisu večeras postigli dogovor. Pregovori su bili o ministru unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi, ali do dogovora nije došlo jer je opozicija predložila vojno lice.

RepublikaFoto: youtube.com/ Sitel Televizija
Hristijan Mickoski 

Nakon sastanka sa predsednikom opozicione VMRO DPMNE u Vladi Severne Makedonije, Zaev je rekao da taj predlog dovodi do dileme i da su potrebne dodatne konsultacije sa stručnom javnosti i ekspertima zato što je VMRO DPMNE predložio vojno lice, a član 97 Ustava predviđa da ministar unutrašnjih poslova i odbrane bude civil "u tri poslednje godine".

- Nemam nikave predrasude, prvi put čujem ovo ime, ali zato što se radi o vojnom licu želim dodatne konsultacije, da sa mišljenjem izađe stručna javnost. Imamo još vremena, skoro celu sedmicu, do izbora tehničke vlade i ne bi trebalo da dozvolimo da se odlože izbori (dogovreni za 12. april). Nadam se da ćemo naći rešenje - rekao je Zaev.

Premijer Severne Makedonije, koji 3. janura treba da podnese ostavku da bi 100 dana pred izbore bila formirana takozvana "pržinska vlada", najavio je da će ostale predloge opozicije, koji nisu sporni, zajedno sa Mickoskim objaviti u ponedeljak.

Nakon sastanka ni Zaev ni Mickoski medijima nisu rekli koga je VMRO DPMNE predložio za ministra policije, ali su mediji javili da se radi o pukovniku Armije Severne Makedonije Draganu Kovačkom.

Mickoski je rekao da se radi o ličnosti sa dugogodišnjim iskustvom na svom poslu, da je nepolitička osoba i da se nada da neće biti problem s imenovanjem za premijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading