STRAŠNO: Kupio čarape kod Kineza, pa u njima našao potresnu poruku

Autor: Republika

Svet

29.09.2017

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac iz Njukasla našao je u paru pamučnih čarapa koje je kupio u prodavnici "Primark" poruku na kineskom jeziku i otkrio da ju je napisao zatvorenik koji je čarape i napravio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Britanac pronašao šokantnu poruku u čarapama/Foto: Ilustracija

Šakiel Akbar ju je uspeo da prevede poruku i saznao je da je reč o zatvoreniku koji u pismu tvrdi da nepravedno već tri godine sedi nevin u zatvoru. 

- Zovem se Ding Tingkun. Imam 39 godina i pogrešno sam optužen za prevaru i ucenu te osuđen na tri godine zatvora 29. juna 2014. Sve se dogodilo jer sam putovao u Peking kako bih prijavio korupciju - stoji u pismu.

Autor dodaje kako je uložio žalbu na presudu i trenutno se nalazi u zatvoru u okrugu Lingbi u kojem ga fizički i psihički muče. Na kraju moli pronalazača da kontaktira s kineskim predsednikom, premijerom ili medijima. 

- Poruka me je potresla, bio sam šokiran. Osećam neku odgovornost prema tom čoveku sada kada sam našao poruku. On je očigledno puno rizikovao da je pošalje i mislim da za nju treba da se čuje - rekao je Akbar. 

"Primark": Pismo nema veze s našim dobavljačima

- Verujemo da je poruka dodana nakon proizvodnje tokom transporta ili u luci. Nismo pronašli nikakvu vezu imenovane osobe i naših dobavljača u Kini - poručili su iz kompanije.  

Utvrđeno je da je pisma zaista napisao zatvorenik iako nije sigurno da je to baš Tingkun. Postoji suđenje koje se odigralo na taj datum i mnogi se detalji u vezi sa slučajem poklapaju, a na kineskoj društvenoj mreži QQ mogao se naći izvesni Ding, koji je o svom slučaju pokrenuo nekoliko peticija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading