Lavrov: Moskva će odgovoriti na neprijateljske korake Vašingtona!

Autor: Tanjug

Svet

26.12.2019

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva će recipročno odgovoriti na neprijateljske korake Vašingtona, ako se takvi potezi nastave, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

Lavrov je ukazao na to da bi bilo pogrešno u nedogled odlagati rešavanje pitanja značajnih za dve države i za ceo svet.

On je istakao da Moskva nema visoka očekivanja o obnavljanju dijaloga sa Vašingtonom u narednoj godini.

Dodao je da Rusija po tom pitanju bira pragmatičan pristup i da će proceniti stav američke administracije o konstruktivnoj saradnji na osnovu akcija Vašingtona.

Lavrov je napomenuo da postoje izvesni obeshrabrujući faktori u vezi sa američkom unutrašnjom politikom, kao što je početak kampanje za predsedničke izbore u toj zemlji.

- Protivnici Rusije u američkoj vlasti mogli bi ponovo da iskoriste rusofobiju kao sredstvo kampanje - ocenio je Lavrov u intervjuu Tasu.

On je rekao da su kontakti sa američkim zvaničnicima tokom njegove nedavne posete Vašingtonu bili korisni.

"Ti kontakti su nam omogućili sveobuhvatnu ramenu mišljenja o aktuelnim bilateralnim i medjunarodnim pitanjima, Obe stranke izrazile su spremnost da unaprede odnose i postignu zajedničke rezultate tamo gde postoje zajednički interesi", objasnio je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading