POBEDILA RAK ZDRAVOM ISHRANOM i sada je na sudu zbog toga!

Autor: b92.net

Svet

28.09.2017

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijska blogerka, Bela Gibson koja deli savete o zdravoj ishrani optužena je da je lagala javnost tvrdnjama da je pobedila rak zahvaljujući zdravoj ishrani navodeći javnost da kupuje njene knjige i aplikacije.

Foto: twitter.com/3AW Melbourne
Blogerka lagala ceo svet i sada će da plati

Naime, Bela Gibson je navodila ljude da kupuju njenu knjigu i preuzimaju aplikaciju gde se reklamiraju recepti, tačnije proizvodi koji se u njima koriste, a koji su joj pomogli da izleči rak. 

Sve je to bilo pod okriljem toga da će deo novca ići u humanitarne svrhe. Novac, naravno, nikada nije otišao u humanitarne svrhe. 

Dvadesetpetogodišnjakinji je sud naložio da isplati 410 hiljada dolara koje j prijsvojila, a kazna za laganje i navođenje obolelih da batale medicinsku terapiju je tek očekuje. 

Ginbosnova je postala poznata 2013. godine reklamirajući svoje knjige na Fesjbuku i Instagramu nakon što joj je dijganostifikovan tumor mozga sa 20 godina. Javnosti je govorila da joj je ostalo samo pet meseci života. 

Nekoliko meseci kasnije objavila je da je izlečila tumor i odbacila konvencionalne terapije, te da se ozdravila zahvaljujući zdravoj ishrani koju je voljda da podeli sa čitaocima. 

Kada je javnost počela da ispituje verodostojnost njenih tvrdnji, priznala je da nikada nije bolovala od raka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading