Tramp: Želim da mi se sudi odmah!

Autor:

Svet

20.12.2019

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp zahteva da suđenje u Senatu o njegovom opozivu počne odmah, dok se demokrate koje su u Predstavničkom domu Kongresa uspele da izglasaju opoziv prepiru sa republikanskom većinom među senatorima kada to suđenje treba da počne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ovaj prvi opoziv je demokratska većina kongresmena izglasala u sredu, optužujući Trampa da je zloupotrebio položaj kada je od Ukrajine tražio da istraži bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena, jednog od favorita za osvajanje predsedničke nominacije demokrata, kao i za opstrukciju istrage Kongresa o tom pitanju. Međutim, predstavnici Demokratske partije sada odbijaju da nastave postupak i u Senatu, pošto tvrde da republikanski senatori odbijaju izjave svedoka i da sudski proces pod njihovom kontrolom neće biti pravičan.

Tramp je u seriji poruka na Tviteru napisao da demokrate ne žele suđenje zato što imaju "mnogo loše argumente".

- Nakon što mi nisu omogućili pravičan proces u Predstavničkom domu, bez advokata, bez svedoka, bez ičega, sada žele da Senatu govore kako da vodi fer postupak. Oni zapravo nemaju bilo kakav dokaz, oni se neće ni pojaviti ikada na suđenju. Žele da izađu iz toga. Ja želim da mi se sudi odmah! - tvitovao je Tramp.

Vučić: Impičmentom mu samo učinjena usluga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom postupka opoziva Trampa, da je, prema njegovom mišljenju, sve na strani američkog predsednika. Vučić je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da smatra da je tom procedurom Trampu samo učinjena usluga. "Ako imate optužbe koje nisu utemeljene, onda vam se to okrene kao bumerang i mislim da su predsedniku Trampu samo učinili uslugu. Ako analizirate rezultate njegovog rada, nivo zaposlenosti i prihoda, rast BDP, ako hoćete i smanjenje broja žrtava u različitim ratovima širom sveta, sve je na strani predsednika Amerike, ali nije moje da dalje ulazim u to", naveo je Vučić.

Najnovija anketa koju su sproveli agencija Rojters i Ipsos pokazala je da manje od polovine Amerikanca smatra da Trampa treba smeniti. Anketa pokazuje da je odluka demokratskih kongresmena malo doprinela tome da se promeni mišljenje građana u podeljenoj zemlji. Tako je 26 odsto građana reklo da sada više podržava Trampa nakon odluke o opozivu, dok je 42 procenta anketiranih navelo da bi šef Bele kuće trebalo da bude smenjen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading