"JOŠ ČEKAMO ODGOVOR"! Turska traži od SAD da kupi PVO sistem "Patriot"

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

14.12.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turske vlasti su predložile Sjedinjenim Američkim Državama da od njih kupe protivvazduhoplovne sisteme "Patriot", izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Mevlut Čavušoglu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
PVO sistem Patriot

Trenutno se čeka odgovor Vašingtona.

- Turska veruje da je Amerika i dalje njen saveznik. Niko ne može da poništi ugovor koji Turska ima sa Rusijom o S-400, to je završena priča. Ponuda Rusije je bila više nego primamljiva, zato smo je i prihvatili. Sada smo spremni da kupimo i američke PVO sisteme. Čekamo odgovor - naveo je šef turske diplomatije.

 

 

Čavušoglu je zapretio i da će Turska, u slučaju da joj Amerika uvede sankcije zbog kupovine ruskih S-400, biti prinuđena da odgovori na njih.

Podsetimo, Vašington je tražio od Ankare da odustane od ugovora sa Rusijom i da umesto toga nabavi američke komplekse „Patriot“, preteći da će odložiti ili potpuno prekinuti prodaju najnovijih lovaca F-35 Turskoj, kao i da će joj uvesti sankcije.

Ankara je odbila da pravi ustupke Vašingtonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading