Pronađeni ostaci čileanske letelice koja se srušila? U njoj bilo 38 osoba!

Autor: Tanjug

Svet

12.12.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazdušne snage Čilea saopštile su da su locirale ostatke za koje se veruje da su od vojnog transportnog aviona, koji se srušio ove nedelje sa 38 osoba u udaljenom delu iznad hladnog mora između Južne Amerike i Antarktika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Delovi su pronađeni 30 kilometara južno od mesta na kome je avion poslednji put imao kontakt sa kontrolom leta, saopštile su vazdušne snage i dodale da su delovi odneti na analizu kako bi se utvrdilo da li pripadaju avionu Herkules C-130, prenosi Rojters.

Brazilsko Ministarstvo odbrane takođe je izdalo saopštenje u kome je istaklo da je jedan od njegovih brodova pronašao lične stvari i ostatke koji se podudaraju sa avionom i to na 500 kilometara od grada Ušuai u Patagoniji.


Avion, koji je leteo ka bazi na Antarktiku, nestao je u ponedeljak uveče nedugo nakon poletanja, a čileanske vazdušne snage zaključile su da se najverovatnije srušio.

- Nastavićemo potragu i nadamo se boljim rezultatima - izjavio je general vazdušnih snaga Čilea Eduardo Moskeira.


Za sada se ne zna šta je moglo da uzrokuje pad letelice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading