(FOTO) BITKA ZA SVAKI GLAS: Džonson u ribarnici skuplja političke poene

Autor: Tanjug

Svet

09.12.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson i opozicioni lideri danas su u završnici kampanje, 72 sata pred glasanje, pokušali da dobiju podršku u što većem broju izbornih jedinica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Džonson je posetio mesta u Engleskoj koja drže laburisti kako bi ih pridobio i tako obezbedio većinu na izborima u četvrtak, preneo je AP.

Lider laburističke stranke Džeremi Korbin bio je na jugozapadu i centralnoj Engleskoj, gde njegova stranka levog centra pokušava da pridobije nakolonost ključnih izbornih jedinica.

Ankete javnog mnjenja daju prednost Džonsonovim konzervativcima, ali čak svaki peti birač je neodlučan.

Ovi izbori su naročito nepredvidljivi, jer pitanje Bregzita utiče na tradicionalnu partijsku vernost.

Džonson se prvo zaustavio u istočnom lučkom gradu Grimzbi, gde su mu ciljna grupa bili laburisti koji su podržali napuštanje Evropske unije na referendumu održanom 2016. godine.

 

 

Noseći belu jaknu, šešir i gumene cizme, Džonson je gurnuo gajbu ribe po podu ribarnice u gradu koji je 74 godine u rukama laburista rekavši da "ne uzima ništa zdravo za gotovo" poslednjeg dana kampanje.

On je rekao i da će ako konzervativci dobiju većinu parlament ratifikovati sporazum o Bregzitu i izvesti Veliku Britaniju iz EU do trenutno važećeg roka 31. januara.

Laburisti pak obećavaju da će ponovo pregovarati o sporazumu, a zatim će biračima na referendumu dati priliku da odaberu da li će podržati sprazum o izlasku iz EU pod tim uslovima ili će ostati u evropskom bloku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading