"NEĆEMO POSTATI DEO RUSIJE"

Autor: Tanjug

Svet

05.12.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko danas je ponovio obećanje da njegova zemlja neće postati deo Rusije, pre ekonomskih razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ovog vikenda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko je beloruskim poslanicima rekao da neće potpisati bilo koji dokument koji bi štetio interesima Belorusije i dodao da će eventualno dodatno zbližavanje s Rusijom biti na ravnopravnim osnovama.

U Belorusiji postoji zabrinutost da su razgovori o ekonomiji samo maska za plan Moskve da proguta tu bivšu sovjetsku republiku.

Lukašenko je medjutim odbacio takve ideje i rekao da Belorusija "nija nije planirala niti planira da postane deo bilo koje druge države, pa čak ni bratske Rusije".

On je dodao da dve zemlje neće formirati zajednički parlament. I ruski premijer Dmitrij Medvedev je rekao da sve veća ekonomska integracija nije pretnja suverenitetu Belorusije i da je i Rusija umanjila svoj suverenitet stupanjem u Evroazijsku ekonomsku uniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading