Džonson: NATO je uspešan zbog veoma jednostavnog koncepta...

Autor: Tanjug

Svet

04.12.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri NATO danas su pokušali da ublaže nesuglasice, ističući da ostaju ujedinjeni što se tiče bezbednosnih pitanja i odlučni da brane jedni druge, uprkos razmiricama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson danas na samitu

Takav stav preneo je i britanski premijer Boris Džonson dolazeći na samit NATO koji se održava luksuznom hotelu u Votfordu, nadomak Londona.

- Jasno je da je veoma važno da alijansa ostane zajedno, jer je mnogo više toga što nas ujedinjuje, nego što razdvaja - rekao je Džonson.

Džonson je istakao da je NATO uspešan zbog "veoma jednostavnog koncepta. Suština je u obećanju da ćemo stati u odbranu jedni drugih - svi za jednog, jedan za sve", preneo je AP.

Na pitanje da li je NATO "moždano mrtav", generalni sekretar Jens Stoltenberg je rekao da je NATO agilan, aktivan i da se prilagođava.

- Dok god smo u mogućnosti da ponudimo kvalitet... onda NATO još jednom dokazuje da smo u mogućnosti da odgovorimo na promenu bezbednosnog pejzaža i to je najbolji način da se obezbedi jedinstvo ovog saveza - rekao je Stoltenberg pre početka samita.

Lideri zemalja 29 članica zapadne vojne alijanse sastaju se na poludnevnom zasedanju.

Oni bi trebalo da objave deklaraciju kojom se naglašava njihova posvećenost NATO u vreme kada se obeležava 70-ogodišnjica Alijanse i pokažu da se NATO prilagođava modernim pretnjama i potencijalno novim protivnicima poput Kine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading