(FOTO) Snežna oluja u Americi: Jedan muškarac već stradao u nevremenu u Dakoti

Autor: agencije

Svet

30.11.2019

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje jedna osoba je poginula u nevremenu koje je zahvatilo zapad SAD, piše "Gardijan".

Ilustracija

Muškarac, star 37 godina, poginuo je u Južnoj Dakoti kada je izgubio kontrolu nad kamionom koji je vozio na ledenom putu. Kamion je sleteo sa puta i prevrnuo se.

Snažna oluja kreće se od Kalifornije prema istoku. Nevreme je izazvalo zastoje i blokade u saobraćaju tokom najprometnijeg vikenda u godini.

Meteorolozi očekuju dodatne snežne padavine i led koji bi mogao da poremeti putne planove više miliona Amerikanaca koji se vraćaju kući nakon praznika Dana zahvalnosti.

Auto-putevi na zapadu SAD su zatvoreni.

 

 

Očekuje se da će noćas i sutra pasti velika količina snega, ali meteorolozi upozoravaju i na pojavu leda i na poplave.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će putovanje u nekim područjima biti nemoguće. Posebno loši vremenski uslovi očekuju se sutra kada se više miliona ljudi posle praznika vraća kući.

Kompanija "Erlajnz for Amerika" saopštila je da se sutra očekuje oko 3,1 milion putnika, što je rekord ikada zabeležen u američkom vazdušnom saobraćaju.

Vremenska upozorenja izdata su na području od Montane do Nebraske i Viskonsina, a sneg se očekuje u delovima država Juta, Kolorado, Montana i Vajoming.

Moguć je i vetar koji će na planinama duvati brzinom od 145 kilometara na čas, a u nižim predelima oko 105 kilometara na čas.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su tri tornada pogodila delove Feniksa što je prilično neobično za Arizonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading