Poslednji dan na funkciji Mogerinijeve, ostavila poruku za naslednika...

Autor: kurir.rs

Svet

30.11.2019

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, danas je, poslednjeg dana mandata, poželela sve najbolje svom nasledniku Žozepu Borelu u vršenju te funkcije i poručila da ostavlja kancelariju "u dobrim rukama".

RepublikaFoto: Tanjug
Federika Mogerini

"Moj mandat se završava posle pet intenzivnih godina. Hvala svima koji su doprineli tome da EU postane pouzdan partner, stub multilateralizma i tvrdoglavi branilac ljudskih prava. Ostavljam kancelariju u dobrim rukama Žozepa Borela. Želim mu sve najbolje!", navela je Mogerini na Tviteru.

Evropska komisija, u novom sazivu sa Ursulom fon der Lajen na čelu, počinje sutra sa radom. Dosadašnju šeficu EU diplomatije Federiku Mogerini menja dosadašnji ministar spoljnih poslova Španije Žozep Borel.

 

 

Žozep Borel je predstavljajući svoj program naveo da želi lično da se angažuje na "reformama i procesu integracija Zapadnog Balkana". Borel će, po svojoj funkciji, preuzeti i posredovanje u dijalogu Beograda i Prištine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading