Tramp se pravi pametan: Novac za Ukrajinu zadržao sam zbog korupcije u toj zemlji

Autor: Agencije

Svet

26.11.2019

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp komentarisao je medijske navode o svedočenju američkih diplomata i ostalih zvaničnika pred Odborom za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma Kongresa SAD koji vodi istragu o njegovom opozivu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Mediji koji šire lažne vesti i vukovi iz Vašingtona' pridodaju nova značenja onome što je rečeno na saslušanjima u Kongresu - naveo je Tramp na Tviteru, dodavši da zapravo želi da ljudi svedoče.

Naveo je da je nekadašnji pravni savetnik Bele kuće, Don Mekgan rekao pred Odborom da nije ništa loše uradio.

- Džon Bolton (nekadašnji Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost) je patriota koji je mogao da zna da sam zadržao novac namenjen za vojnu pomoć Ukrajini pošto se smatra zemljom u kojoj je korupcija raširena. Zašto okolne evropske zemlje takođe ne daju novac? Da je tako, i ja bih - naglasio je Tramp.

Rekao je da bi voleo državni sekretar Majk Pompeo, sekretar za energetiku Rik Peri i šef osoblja Bele kuće i Direktor kancelarije za budžet Mik Malvejni kao i mnogi drugi svedoče "o lažnoj prevari procesa o opozivu".

Kako je ocenio, prevara Demokratske stranke ne ide nikuda ali da budući predsednici nikako ne bi trebalo da budu kompromitovani.

- Ono što se meni događa nikada ne bi trebalo da se desi drugom predsedniku - zaključio je Tramp.

Istraga o opozivu Trampa usredsređena je na telefonski poziv od 25. jula, tokom kojeg je navodno tražio od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pokrene postupak protiv sina Džozefa Bajdena, budući da je nekadašnji potpredsednik SAD pretendent za kandidata na narednim predsedničkim izborima iz redova demokrata.

Tramp je od Zelenskog navodno tražio da ukrajinske vlasti pokrenu istragu protiv Hantera Bajdena zbog tvrdnji o korupciji ili će obustaviti isplatu vojne pomoći toj zemlji vrednu 400.000.000 dolara.

Hanter Bajeden je od 2014. do 2019. godine bio član odbora glavnog ukrajinskog proizvođača prirodnog gasa "Burizma holdings".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading