60 lekara zabrinuto: Asanž bi mogao da umre u zatvoru!

Autor: Tanjug

Svet

25.11.2019

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 60 lekara napisalo je otvoreno pismo u kome su upozorili da je zdravstveno stanje osnivača Vikiliks Džulijana Asanža veoma loše i da bi mogao da umre u zatvoru.

RepublikaFoto: youtube.com/TheSun
Džulijan Asanž

U pismu upućenom britanskom Ministarstvu unutrašnjih poslova lekari traže da se Asanž hitno prebaci u bolnicu iz zatvora na jugoistoku Londona, a svoje tvrdnje zasnivaju na izjavama svedoka koji su prisustvovali njegovom pojavljivanju pred sudom 21. oktobra, kao i svedočenju izveštača UN o torturi Nilsa Melcera koji ga je video 1. novembra, prenosi Gardijan.

On je rekao da će "kontinuirano izlaganje zlostavljanju uskoro da ga košta i života".


"Pišemo ovo otvoreno pismo kao lekari, kako bi smo izrazili ozbiljnu zabrinutost o fizičkom i psihičkom zdravlju Džulijana Asanža", navodi se u pismu lekara napisanom na 16 strana.

Kažu da su zabrinuti kako će Asanž završiti saslušanje koje počinje u februaru i navode da mu je potrebna hitna medicinska pomoć.

"Nema vremena za gubljenje", navodi se u pismu koje su potpisali lekari iz SAD, Australije, Velike Britanije, Švedske, Italije, Nemačke, Šri Lanke i Poljske.

Asanž se i ranije žalio na zatvorske uslove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading