Držali bebu na veganskom režimu ishrane, umrla je neuhranjena sa samo 18 meseci

Autor:

Svet

17.11.2019

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki par Šila (35) i Rajan O'Liri optuženi su za ubistvo i zanemarivanje deteta nakon što im je 18-mesečni sin preminuo jer su ga držali na veganskom režimu ishrane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šila je izjavila da se dečak rodio kod kuće i da nikad ranije nije video lekara. Beba veganskog para umrla je od neuhranjenosti jer su ga hranili samo voćem i sirovim povrćem, kažu policajci.

Proglašen je mrtvim u porodičnoj kući u Kejp Koralu na Floridi, nakon što se majka probudila i primetila da ne diše i da je hladan. Zvala je policiju dok je suprug pokušavao da oživi dečaka.

Kad je umro, rekla je da nije jeo hranu nedelju dana već ga je samo dojila

Obdukcija je pokazala da je dete patilo od neuhranjenosti, uključujući dehidraciju, problema s jetrom i oticanja ruku, stopala i potkolenica. Šila je rekla policiji da su stopala detetu otekla i nekoliko nedelja ranije, i da nije hodao toliko kao ranije.

Dečak je težio svega 4,8 kilograma.

Kada je policija posetila njihov dom videli su da par ima još tri ćerke.

Dve devojčice, starosti od 3 i 5 godina, bile su izuzetno sićušne i težine ispod proseka za njihovu starost, a ten im je bio bledo-žućkaste boje.

Jednoj devojčici zub je pocrneo od propadanja, što je zahtevalo operativni zahvat. Treća devojčica izgledala je zdravije i bila je Šilina ćerka iz prethodne veze.

Pretpostavlja se da je ona izgledala zdravije jer  ostaje s ocem po dve nedelje na svaka dva meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading