Morales prozreo prljavu igru SAD: Nudili su mi avion - za Gvantanamo!

Autor: Tanjug

Svet

15.11.2019

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales rekao je u intervjuu za Rojters u Meksiko Sitiju da su mu Sjedinjene Države ponudile avion za bekstvo iz Bolivije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evo Morales

Morales je podneo ostavku pod pritiskom početkom ove nedelje, nakon nedelja protesta i nasilja posle izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobedu pomračenu optužbama za prevaru.

- Sjedinjene Države pozvale su ministra spoljnih poslova (Bolivije) da nam ponudi avion da nas odvede tamo gde smo želeli. Bio sam siguran da će to biti Gvantanamo - rekao je Morales, osmehujući se

Želeo bih da se vratim u Boliviju

On je izjavio i da bi želeo da se vrati u Boliviju iz Meksika, gde se nalazi u azilu, ali bi novi izbori mogli biti održani i bez njega.


Morales je podneo ostavku pod pritiskom u nedelju, nakon nedelja protesta i nasilja posle izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobedu pomračenu optužbama za prevaru.

On je takođe rekao da nije organizovao demonstracije u Boliviji iz Meksika.

 

 

Privremena samoproglašena predsednica Bolivije Ðanin Anjez izjavila je da je svrgnuti bivši predsednik Evo Morales slobodan da se vrati, ali da će morati da odgovori na navode o izbornoj prevari i da neće imati imunitet.


Anez je rekla da je razgovarala sa zakonodavcima iz Moralesove stranke u nastojanju da razreši krizu u zemlji i naglasila da su novi izbori verovatni, mada je navela malo detalja.

Rekla je, međutim, da Morales neće biti dobrodošao ni na jednim novim izborima.

Morales, prvi bolivijski predsednik koji pripada starosedelačkom narodu, zemljom je upravljao od 2006. godine, a nepunih mesec dana nakon što je po četvrti put izabran za predsednika, bio je prinuđen da podnese ostavku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading