PAO RATNI VOĐA ISIS: El Bar Šišani, desna ruka Bagdadija uhapšen u Ukrajini!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

15.11.2019

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba za bezbednost Ukrajine (SBU) je saopštila da je u Kijevskoj oblasti uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije Islamska država — gruzijski državljanin El Bar Šišani.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
El Bar Šišani

- U zajedničkoj specijalnoj operaciji Službe za bezbednost Ukrajine, Ministarstva unutrašnjih poslova Gruzije i Centralne obaveštajne agencije SAD u Kijevskoj oblasti je uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije "Islamska država"- navedeno je u saopštenju SBU.

 

 

Prema navodima SBU, uhapšen je gruzijski državljanin El Bar Šišani, koji je od 2013. godine bio zamenik vojnog zapovednika, poznat kao "Abu Umar el Šišani".

 

 

- Prošlog leta terorista je nelegalno ušao u Ukrajinu, koristeći lažni pasoš. Prema raspoloživim informacijama, terorista je tokom boravka u Ukrajini nastavio da koordiniše delatnost specijalnih organizacija ISIS- navedeno je u saopštenju.

 

 

SBU navodi da je ekspertizom portreta dokazano da je uhapšeni stranac zaista lider ’Islamske države‘ za kojim se traga.

- Sada je terorista u pritvoru radi izručenja. Proveravaju se informacije o njegovoj umešanosti u zločine na teritoriji Ukrajine- navedeno je u saopštenju.

El Bar Šišani, čije je pravo ime Levan Tokosašvili je, inače, gruzijski državljanin čečenskog porekla, ali skoro dve godine bio je u Ukrajini. Iz Kijeva je, kako pišu strani mediji, koordinisao akcije ISIS šrom sveta i jedno vreme bio i desna ruke nedavno preminulog Abu Bakr al- Bagdadija. Nazivali su ga jednim od ključnih ratnih vođa terorističke organizacije Islamska država.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading