Zaharova o smrti osnivača "Belih šlemova": Asad najbolje zna situaciju na terenu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

14.11.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu predsednika Sirije Bašara el Asada o umešanosti specijalnih službi na čelu sa CIA u smrt osnivača "Belih šlemova“ Džejmsa le Mezurjea, rekavši da je njemu ta situacija bliska i razumljiva.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Marija Zaharova

- Mislim da on najbolje zna kakva je situacija na terenu - istakla je Zaharova.

Ranije je predsednik Sirije Bašar el Asad saopštio da su specijalne službe na čelu sa CIA umešane u smrt osnivača "Belih šlemova“ Džejmsa le Mezurjea, zbog toga što je znao „važne tajne“.

Predstavnici organizacije „Beli šlemovi“ potvrdili su smrt jednog od osnivača te organizacije, bivšeg agenta britanske spoljnoobaveštajne službe Džejmsa le Mezurjea u Istambulu.

Ranije su turski mediji saopštili da su Mezurjeovo telo pronašle komšije u dvorištu zgrade u kojoj je živeo.

Podsetimo, "Beli šlemovi“ uživaju ogromnu podršku Zapada, uz obrazloženje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarađuju sa ekstremistima.

Pored toga, Rusija i Sirija optužuju „Bele šlemove“ da su odgovorni za provokaciju koja je poslužila Zapadu da optuži Damask za korišćenje hemijskog oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading