Kurc počeo pregovore sa Zelenima o novoj vladi: Nisam siguran da ćemo se dogovoriti za dva meseca

Autor: Tanjug

Svet

11.11.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandatar za sastavljanje buduće austrijske vlade, lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc saopštio je da će početi koalicione pregovore sa Zelenima.

RepublikaFoto: Tanjug/O. Toskić
Sebastijan Kurc

Kurc je izašao pred novinare nakon što je prošle nedelje imao više rundi sastanaka sa Zelenima i objasnio da je izabrao tu stranku za razgovore o budućoj vladi.

Rekao je da su izabrane i teme o kojima će pregovarati, dodajući da je ishod razgovora otvoren, ali da će se sve strane posebno angažovati u cilju postizanja dogovora.

Kurc je dodao da neće biti lako jer su stavovi dve stranke „veoma, veoma različiti“.

Prvi sastanak u okviru koalicionih pregovora održaće se već danas, za kad je planirano da se sastanu Kurc i lider Zelenih Verner Kogler.

- Pregovori mogu da potraju. Nisam siguran da ćemo se dogovoriti za dva meseca - rekao je Kurc, aludirajući na dužinu pregovora sa Slobodarskom partijom 2017. On je potvrdio da neće voditi paralelne pregovore sa drugim strankama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading