Direktorka CIA u misiji zbog saudijskih špijuna u Tviteru

Autor:

Svet

07.11.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski kralj Salman razgovarao je juče u prestonici Rijadu sa direktorkom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Đinom aspel o "temama od interesa", prenela je saudijska državna agencija SPA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đina Haspel

Sastanku su prisustvovali i ministri unutrašnjih i spoljnih poslova Saudijske Arabije, kao i ambasador SAD u toj zemlji, dodaje agencija ne navodeći druge detalje sastanka.

Prethodno je objavljeno da je američko tužilaštvo optužilo dvojicu bivših radnika kompanije "Tviter" da su u SAD špijunirali u korist Saudijske Arabije.

U tužbi pred američkim okružnim sudom u San Francisku se detaljno opisuje koordinisan pokušaj saudijskih zvaničnika da angažuju zaposlene u "Tviteru" da prikupljaju lične podatke sa više hiljada naloga.

Među njima su nalog popularnog novinara koji ima više od milion sledbenika i drugi poznati kritičari vlade u Rijadu.

U tužbi se takođe tvrdi da su dvojica službenika, koji po prirodi posla nisu imali pristup ličnim informacijama korisnika, dobili kao nagradu sat poznate marke i desetine hiljada dolara uplaćenih na tajne bankovne račune.

Rijad nije javno komentarisao te optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading