FRANCUSKI PREDSEDNIK OBAVIO MISIJU U ŠANGAJU: Makron prodaje robu od 15 milijardi dolara Kini

Autor:

Svet

06.11.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina i Francuska potpisale su poslovne ugovore vredne 15 milijardi dolara tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Markon i Si Đinping

Neimenovani zvaničnik kineske vlade objavio je da to obuhvata poslove iz oblasti aeronautike, energetike i poljoprivrede, uključujući i dozvolu za 20 francuskih kompanija da u Kinu izvoze živinu, govedinu i svinjetinu.

Iz Jelisejske palate je saopšteno da su dve zemlje dogovorile i da rade na protokolu koji bi omogućio Francuskoj da u Kinu izvozi svinjsku spermu.

Kina i Francuska ponovo su, takođe, u zajedničkoj izjavi potvrdile podršku Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, ističući da je to nepovratan proces.

U dokumentu je ponovo potvrđena snažna odlučnost dve zemlje da se unapredi međunarodna saradnja u borbi protiv klimatskih promena.

Američki predsednik Donald Tramp ove nedelje je zvanično obavestio UN o povlačenju SAD iz Pariskog sporazuma, o čemu je odluku doneo još 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading