Vetar je odvukao daleko na pučinu! Plutala morem dva dana, a preživela samo zbog ovoga

Autor: Tanjug

Svet

05.11.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kušila Stajn (45) sa Novog Zelanda koja se izgubila na moru severno od grčkog ostrva Krit, dva dana je preživela na malom čamcu tako što je jela slatkiše. Ona je dva dana preživela tako što je jela slatkiše, a toplotu je sačuvala tako što se umotala u plastične kese, prenosi BBC.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, na glavu je stavila crvenu kesu i ogledalom je pokušavala da privuče pažnju. Njena majka izjavila je da je preživela zahvaljujući treningu za preživljavanje na moru. Stajn je pomagala Britancu da jahtom dođe do južne Turske od Atine, a tokom putovanja odlučila je da razmrda noge i da malim čamcem ode do ostrva Folegandrosa.

Kada se vraćala na jahtu, jedno veslo joj je palo u more, i jak vetar ju je odvukao daleko na pučinu. Pošto se nije vratila, vlasnik jahte je prijavio njen nestanak grčkim vlastima, a u potrazi su učestvovali obalska straža sa čamcima i helikopterima.

Dok je plutala morem, Stain je na čamac upisala ime i kontakt-detalje svoje majke, plašeći se da neće da preživi, a nakon što je pronađena prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i smrzavanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading