ŠEF BELE KUĆE TRAŽI DA VIDI UZBUNJIVAČA! Tramp: Izvedite ga kao svedoka

Autor: Tanjug

Svet

04.11.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ponuda uzbunjivača, čija je prijava pokrenula istragu o njegovom opozivu, da u pisanoj formi odgovori na pitanja nije dovoljna. "Odgovori u pisanoj formi su neprihvatljivi", napisao je Tramp na Tviteru, navodeći da bi uzbunjivač trebalo da se "izvede kao svedok".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Advokat uzbunjivača, čija je prijava o navodnim dogovorima Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog pokrenula istragu o opozivu predsednika SAD, rekao je u nedelju da je njegov klijent spreman da odgovori u pisanoj formi na pitanja republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa.

Tramp je ipak zatražio da se ime uzbunjivača otkrije, tvrdeći da je ta osoba dala lažne informacije. "Uzbunjivač bi trebalo da bude otkriven jer je uzbunjivač dao netačne informacije. On je izmislio priču", naveo je Tramp.

Istraga o opozovu Trampa pokrenuta je 24. septembra u Donjem domu Kongresa nakon što je objavljen izveštaj uzbunjivača, u kojem se navodi da je Tramp koristio svoj položaj kako bi zatražio mešanje strane države u predsedničke izbore 2020. godine.

Uzbunjivač tvrdi da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading