SUPERUSPEŠNA AUKCIJA: Kožna jakna i pantalone Olivije Njutn-Džon iz "Brilijantina" prodati za 405.000 dolara

Autor: agencije

Svet

04.11.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komplet koji je nosila glumica Olivija Njutn-Džon u poslednjoj sceni filma "Brilijantin" prodat je na aukciji za 405.700 dolara, duplo više od očekivanog.

RepublikaFoto: youtube.com/CBS Sunday Morning
Olivija Njutn Džon

Scenario za film takođe je bio među predmetima na aukciji na Beverli Hilsu u Kaliforniji kada je ukupno sakupljeno 2,4 miliona dolara. Identitet kupca nije objavljen. 

Film "Brilijantin" snimljen je 1978. godine, a Olivija Njutn-Džon igrala je smernu Sendi pored lošeg momka Denija koga je glumio Džon Travolta.

 
Čuveni crni ansambl obeležio je prelaz Sendi iz dobre srednjoškolke u seksi devojku kada su na vašaru Njutn-Džon i Travolta pevali pesmu "You're the one that I want".

 


 
Tesne kožne pantalone su bile već dve decenije stare kada ih je ona nosila u filmu i imale su pokvaren rajsferšlus što je značilo da su morali da ih zašiju na njoj. Glumica je rekla da je to "ograničilo" šta je mogla da jede i pije za vreme snimanja.
 
Roze haljina koju je nosila na premijeri filma prodata je za 18.750 dolara, što je tri puta više od procenjene vrednosti, potvrdila je aukcijska kuća Džulijans.
 
Sedamdesetjednogodišnja glumica trenutno se leči od raka dojke i deo sredstava od prodaje ići će za njen centar za lečenje raka u Australiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading