Šampanjac i vatromet za oslobođene mafijaše u Italiji! Kontroverzno narodno veselje u napuljskom kvartu

Autor:

Svet

03.11.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatromet i pesma u čast dvojice pripadnika napuljske kriminalne organizacije Kamora parali su nebo nad kvartom Monterušelo, jednom od najopasnijih delova opštine Pocuoli na obodu glavnog grada italijanskog regiona Kampanija. Tako napuljski list Matino opisuje narodno veselje više stotina ljudi koji su uz pesmu izvođača, kako se navodi, "novih melodija" koje veličaju kriminalce kao najveće zvezde, dočekali 48-godišnjeg Đovanija Ilijana i sedam godina mlađeg Silvija de Luku, pripadnike Kamorinih klanova Longobardi i Beneduče.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su nakon deset godina izašli iz zatvora, gde su izdržavali kazne zbog iznuda i trgovine drogom. Prvo ih je dočekao vatromet, uprkos zabrani ovog skupa, koju su donele lokalne vlasti, a zatim je krenula muzika pevača Entonija, čiji je nastup propraćen gomilom fotografija i video-snimaka koje su prijatelji i rođaci kriminalaca odmah postavljali na Fejsbuk. Entoni je pesme posvetio Ilijanu i De Luki, ali i pripadnicima Kamore koji su i dalje u zatvoru, što je naglašavao u obraćanju publici više puta tokom večeri, dok je okolo odzvanjao aplauz.

- Ova pesma je posvećena braći koja su ovde prisutna i onima koji nisu sa željom da nam se što pre vrate - kazao je pevač koji se i sam pominje u policijskoj istrazi koja se tiče Karla Avalonea, bosa Kamorinog klana Vanela Grasi.

Slavlje održano povodom izlaska iz zatvore dvojice pripadnika lokalne kriminalne organizacije Kamora

Avalone, poznat i kao Bos utvara, čak je autor jedne od pesama koje je Entoni izveo u Monterušelu, a karabinijeri su ga uhapsili pre dve godine zbog pokušaja ubistva, iznude i nelegalnog posedovanja oružja, za šta je dobio zatvorsku kaznu od 16 godina.

Među pesmama koje su pevane bila i ona koju je napisao Bos utvara Karlo Avalone

Matino navodi da ovo okupljanje, održano u četvrtak uveče, nije bio izolovan kriminalni incident u Monterušelu, pošto su tu pevači povezani sa Kamorom poslednjih meseci često nastupali na otvorenom povodom svadbi pripadnika klanova.

Glavne italijanske krimi-organizacije

- Mafija (Koza nostra) sa Sicilije, najpoznatija od svih, danas je daleko od uticaja koji je nekada imala u Italiji i svetu

- Kamora u regionu Kampanija i njegovoj prestonici Napulju, pisac i novinar Roberto Savijano, koji je razotkrio njeno delovanje od 2006. živi pod policijskom zaštitom

- Ndrangeta u južnom regionu Kalabrija, od najmanje poznate prerasla u najopasniju kriminalnu organizaciju, koja je izuzetno jaka i na severu zemlje

- Sakra korona unita iz južnog regiona Pulja, poznata po saradnji s albanskim kriminalnim klanovima

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading