(VIDEO) Demolirane prostorije agencije Sinhua: Demonstracije u Hongkongu izmiču kontroli

Autor: Tanjug

Svet

02.11.2019

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antivladini demonstranti danas su po prvi put napali hongkonšku kancelariju kineske zvanične novinske agencije Sinhua nakon što je u centru grada izbio haos, a policija upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki prethodno gađali policajce molotovljevim koktelima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napad na prostorije agencije Sinhua

Na meti demonstranata prvi put tokom višemesečnih protesta našla se zgrada redakcije kineske agencije Sinhua u Hongkongu, gde su demonstranti razbili vrata i prozore, prenosi AP.

Oni su zapalili vatru i na zidu napisali grafit "Deportujte kineske komuniste."

Lokalni mediji objavili su snimke na kojima se vidi vatra u holu redakcije Sinhua u Hongkongu, grafiti na zidovima i razbijeni prozori. Nije poznato da li je u zgradi bilo ljudi.

Na meti demonstranata našle su se i kineske banke i poslovni objekti.

Sukoba demonstranata i policije bilo je na više lokacija u Hongkongu, a ovonedeljni 22. protest prerastao je u nasilje pošto su demonstranti palili barikade na ulicama, metro stanice, prodavnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading