DF: Markoviću, ostavka!

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Duško Marković obratio se Tužilačkom savetu dopisom u vezi sa slučajem korupcije u kojoj su, navodno, učestvovali dvojica građevinskih inspektora, reketirajući investitora u Budvi. Marković je ocenio da je uprkos zakonitom, blagovremenom i savesnom postupanju policije izostala efikasna akcija tužilaštva. Podsetio je da je nakon otkrivanja "očiglednog postojanja korupcije, kao predsednik Vlade zatražio detaljnu informaciju o postupanju Uprave policije u konkretnom, i drugim predmetima vezanim za protivzakonito postupanje urbanističko-građevinskih inspektora."

RepublikaFoto: youtube.com/ DF - Mi ili On
Foto: Ilustracija

Reagujući na ostavku Pavla Radulovića, ministra održivog razvoja i turizma, Demokratski front pozvao je premijera Duška Markovića da to isto učini.

U saopštenju navode da ministrova ostavka pokazuje „da i u težimu postoje ljudi koji nisu spremni da mirno prihvataju lopovluk kriminal, bez ikakavog osećaja političke odgovornosti". U ovom političom savezu ističu da bi Markovićeva ostavka i pad Vlade „ovorio politički proces dijaloga o rešavanju duboke sistemske političke krize koja ugrožava vitalne interese naroda i države".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duško Marković

- DF pozdravlja primer ministra Radulovića i pozivamo Duška Markovića da stane iza svoga ministra i podnese ostavku. Tako bi i u praksi potvrdio svoju priču da je za rešavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor, kazali su iz DF-a.

U ovom političkom savezu smatraju da distanciranje Markovića od ministra pravde Pažina i vd.VDT Stankovića, doživljavaju kao najobičnije licemerje i posledicu pritiska međunarodne zajednice, „koja od Đukanovića i Markovića traže hitnu smenu Stankovića i Katnića".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading