Bolesnik! Prebacivao ženi (21) zbog tamnog tena, ona se ubila od muke

Autor: Tanjug

Svet

30.10.2019

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna devojka (21) u Indiji navodno je izvršila samoubistvo jer joj je muž stalno prebacivao zbog tamnog tena, saopštila je policija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mnoge žene u Indiji nemaju samopouzdanja zbog boje kože

Policija u Radžastanu pokrenula je slučaj protiv ženinog muža, a nakon što je otac devojke prijavio policiji da je on odgovoran za njeno samoubistvo, jer ju je stalno ponižavao zbog boje kože, prenosi BBC.

Za sada suprug nije uhapšen.

Ovo nije prvi slučaj da u Indiji neka žena izvrši samoubistvo zbog boje kože, jer mnogi Indijci smatraju da je svetliji ten bolji od tamnijeg.

Jedna žena je 2014. godine izvršila samoubistvo jer joj se muž stalno smejao zbog boje kože, a prošle godine 14-godišnja učenica se ubila jer su joj se vršnjaci iz razreda rugali i nazivali je ružnom jer je "tamna".

Kako se navodi, svi ovi incidenti ukazuju koliko je opasna opsednutost Indijaca bojom kože.

Devojke sa tamnijom bojom kože najčešće su odmalena izložene ruganju u školi, na igralištu, čak i kod kuće i među rođacima koji imaju svetliju put.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading