DESNICA OSVOJILA UMBRIJU I IMA PORUKU ZA VLADU! Salvini: Dani su vam odbrojani!

Autor:

Svet

28.10.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider italijanske antimigrantske stranke Liga Mateo Salvini, koja je na čelu koalicije desnog centra i koja je osvojila skoro 60 odsto glasova na regionalnim izborima u Umbriji, izjavio je juče da vlada premijera Đuzepea Kontea neće biti još dugo na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

- Glasali ste i izabrali slobodu u ime 60 miliona Italijana. Dani gospodina Kontea, ministra spoljnih poslova Luiđija di Maja, bivšeg lidera Demokratske partije Matea Rencija, koji su trenutno ilegalno okupirali nacionalnu vladu, odbrojani su - rekao je Salvini.

57,55 odsto glasova osvojila koalicija predvođena Salvinijevom Ligom

Koalicija njegove stranke Liga sa partijom Forza Italia (Napred Italija) nekadašnjeg premijera Silvija Berluksonija i desničarima iz partije Fratelli d'Italia (Braća Italije, početni stih himne) bivše Berluskonijeve ministarke Đorđe Meloni osvojila je 57,55 odsto glasova, dok je koalicija Di Majovog Pokreta pet zvezdica i Demokratske partije ostvarila samo 37,48 odsto podrške.

 

 

"Italijani ne vole izdajice"

Ovo je veliki udar za levicu u Umbriji, koja je na vlasti u tom regionu bila u poslednjih skoro 50 godina. Di Majov pokret bio je koalicioni partner Lige u vreme kada je Salvini bio vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova, a u septembru se prilikom rekonstrukcije vlade udružio s opozicionim demokratama kako bi Salvinija sprečili da na vanrednim izborima sam osvoji vlast.

Nakon objavljivanja rezultata, Salvini je rekao da trijumf u Umbriji pokazuje da "Italijani ne vole izdajice". Premijer Konte je ocenio da pobeda opozicije na ovim regionalnim izborima ne sme da utiče na rad vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading