ERDOGAN SE SASTAJE SA PUTINOM: Tema - provincija Idlib

Autor: Tanjug

Svet

20.09.2017

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će se sledeće nedelje sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da bi razgovarali o planu koji su njihove zemlje usaglasile sa Iranom o smanjenju intenziteta sukoba u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan

- Idlib je određen kao zona deeskalacije - rekao je Erdogan na skupu u Njujorku, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, prenosi Rojters.

Erdogan je rekao da će se sa Putinom sastati 28. septembra, a turska televizija TRT navodi da će razgovori biti održani u Ankari.

Rusija, Turska i Iran su se prošle nedelje dogovorili da rasporede stotine posmatrača širom te provincije, koja se graniči sa Turskom i pod kontrolom je alijanse na čelu sa Nusra frontom, čiji su pripadnici nekada bili povezani s Al-Kaidom.

Turski predsednik je danas naveo da se trenutno izvan granice te provincije nalaze bezbednosni punktovi Ruske Federacije, dok unutar granice Turska ima zaštitne punktove, dodavši da turska vojska, takođe, sarađuje sa borcima Slobodne sirijske armije.

- To će se nastaviti dok se ne uspostavi mir na toj teritoriji - zaključio je Erdogan, ne iznoseći više detalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading