Lavrov i Pompeo razgovarali o Siriji i odnosima Rusije i SAD

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.10.2019

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Majk Pompeo razgovarali su danas telefonom o situaciji u Siriji i odnosu Moskve i Vašingtona, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov / Majk Pompeo

U saopštenju se navodi da je Lavrov naglasio da je potrebno uzdržati se od bilo kakvih daljih koraka u Siriji kojima se ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet te zemlje.

Ranije danas, rusko Ministarstvo odbrane je kritikovalo američki plan jačanja vojnog prisustva u Siriji, nazvavši ga "međunarodnim državnim razbojništvom" motivisanim željom za zaštitom krijumčara nafte, a ne bezbednosnim razlozima.

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je u petak da će Vašington rasporediti oklopna vozila i jedinice oko sirijskih naftnih polja kako bi sprečio da naftna polja dospeju u ruke militanata Islamske države, prenosi AP.

Američki predsednik Donald Tramp ranije ovog meseca povukao je oko hiljadu americkih vojnika sa severoistoka Sirije, nakon čega je Turska imala otvorene ruke za napad na kurdske snage u toj zemlji, takozvane Narodne zaštitne jedinice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading