Melanija zna srpski, ali neće da ga govori

Autor:

Svet

25.10.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Melanija Tramp zna srpski, vrlo fino razume naš jezik, ali ne želi da ga govori. I sa mnom razgovara isključivo na engleskom, otkrila je njena prijateljica Milica Mila Malruni, nekadašnja prva dama Kanade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Melanija i Donald Tramp

Mila je inače supruga Brajana Malrunija, koji je devet godina bio premijer Kanade od 1984. do 1993. godine.

Ona ne krije da je ponosna na svoje srpsko poreklo, tečno govori srpski, kao i njeno četvoro dece, koje je izrodila u braku sa Brajanom, što se ne može reći i za njenu prijateljicu jer nije tajna da se prva dama Amerike stidi svojih balkanskih korena.

BIZNIS IH SPOJIO

- Melaniju sam upoznala na jednoj večeri u Njujorku u vreme kada je Tramp bio samo biznismen. I moj muž se pre i posle premijerskog mandata bavio biznisom, pa su se njih dvojica tako upoznala. Poznajem i njene roditelje Viktora i Amaliju, koji su se preselili u Njujork kako bi brinuli o unuku Bajronu dok su Melanija i Donald bili u predsedničkoj kampanji - ispričala je Mila za TV Hepi i otkrila pikantne detalje iz života američkog predsedničkog para.

RepublikaFoto: wikimedia/Sveti Nikola

VERNA SRPSKIM KORENIMA: Slave Svetog Nikolu

Milica je rođena u Sarajevu, u porodici lekara Dimitrija Mite Pivničkog. Ubrzo su se preselili u Novi Bečej, a potom u Kanadu. Nije živela u izobilju, ali je uz oca ostala verna srpskim korenima i pravoslavlju. Njen otac je svojevremeno kompletnu imovinu stavio pod hipoteku kako bi napravio Crkvu Svete Trojice u Montrealu. Za Brajana Malrunija udala se jako mlada, a u braku su već 50 godina. Dobili su četvoro dece - Karolinu, Benedikta, Marka i Nikolu. U njihovoj porodici obeležava se krsna slava Pivničkih Sveti Nikola. Mila je dobitnik diplomatskog priznanja - Vitez svetosavskog pacifizma zbog njenog doprinosa u razvijanju srpsko-kanadskih odnosa, a orden joj je dodeljen u Beogradu.

I dok za Melaniju mnogi misle da je praznoglava lepotica jer, za razliku od Trampa koji je bučan i uvek u centru pažnje, ona uglavnom ćuti, Mila tvrdi da i nije baš sve tako.

MILA: Melanija je lepotica, izuzetno je pametna, dobra majka, žena i prijateljica

- Melanija je lepotica, izuzetno je pametna, dobra majka, žena i prijateljica. Donald, s druge strane, neko je ko obožava televiziju, voli da govori i, kada on priča, pa makar to bilo na običnoj večeri, svi ga slušaju i uvek je u centru pažnje - otkrila je Malrunijeva.

RepublikaFoto: printscreen/happytv
Mila Malruni

Tokom devet godina premijerskog mandata svog supruga Mila je upoznala i sprijateljila se sa svetskim moćnicima, ali i njihovim suprugama. Pila je kafu sa Fransoa Miteranom, koji je bio očaran lepom Srpkinjom, čaj sa Denisom Tačerom, suprugom čuvene Čelične Ledi - Margaret Tačer.

Džastina Trudoa zna iz školskih dana

Nekadašnja prva dama Kanade odlično poznaje i sadašnjeg kanadskog premijera Džastina Trudoa.

- On je pohađao francusku školu "Lise Klodel" u Otavi u vreme kada su moja deca išla u ovu školu. Godinu dana je stariji od moje ćerke i lepo su se sprijateljili još u vreme škole. On je danas premijer, a moja ćerka ministar frankofonije i transporta u Ontariju. Dva sina se bave biznisom, a jedan je televizijski voditelj - otkrila je Mila Malruni.

Ipak, kako priznaje, najviše je volela Barbaru Buš, suprugu Džordža Buša starijeg i majku kasnijeg američkog predsednika Džordža Buša, mlađeg.

BARBARU SAM OBOŽAVALA

- Jako sam volela Barbaru, koja me je prva prihvatila kada je Brajan postao premijer. Postale smo prijateljice i mogla sam da je pozovem u bilo koje doba i zamolim za pomoć. Sećam se da je jednom došla u Otavu po strašnoj oluju kako bi mi pomogla u prikupljanju novca u humanitarne svrhe. Te večeri smo skupili tri miliona dolara za jednu bolnicu - ispričala je Mila.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
MladenBg

25.10.2019 05:30

A sto bi ona uopste govorila srpski?

Slobodan

25.10.2019 15:58

Zna ona sve jezike čim je zgembala Trampa!