ROĐENA BEBA BEZ LICA: Roditelji nisu znali, lekara odmah suspendovali!

Autor: index.hr

Svet

24.10.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Portugaliji je suspendovan lekar osumnjičen za delo nemara nakon kojeg je majka rodila dete bez lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Maleni Rodrigo rođen je 7. oktobra bez nosa, očiju i dela lobanje. Deformiteti su otkriveni tek tokom porođaja u bolnici u Setubalu, oko 40 kilometara južno od Lisabona.

Slučaj dospeo u medije

Portugalsko medicinsko veće jednoglasno je u utorak izglasalo suspenziju lekara Artura Karvalha na šest meseci. Protiv njega je podignuto još šest tužbi, koje datiraju iz 2013. godine, piše Gulf News.

Veće je otvorilo istragu nakon žalbe roditelja i nakon što je ceo slučaj dospeo u medije.

- Postoje snažni dokazi o nepažnji lekara, što može dovesti do sankcija - rekao je za RTP Aleksandre Valentim Lorenco, šef medicinskog veća za južni region.

Negirao deformitete

Karavalho je pratio trudnoću Rodrigove majke u privatnoj klinici u Setubalu, gde je obavio tri obavezna ultrazvuka, ali nije obavestio porodicu ni o kakvim poteškoćama ili deformacijama.

Roditelje su upozorili na moguću anomaliju fetusa i u šestom mesecu trudnoće i zatražili dodatni ultrazvučni test, ali ih je lečnik uveravao kako tako nešto nije potrebno.

- Objasnio je da ponekad neki delovi lica nisu vidljivi na ultrazvuku - rekla je Džoana Simao, sestra žene koja se porodila, za televiziju TVI 24. Beba se još uvek nalazi u porodilištu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading