Salvini okupio 200.000 ljudi: Veliki antivladin protest u Rimu

Autor: b92.net, Republika

Svet

19.10.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnje desno orijentisani italijanski političar Mateo Salvini predvodi masovni antivladin skup u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

Protest pod nazivom "Italijanski ponos" održava se na trgu San Đovani koji se ranije povezivao s okupljanjima italijanske levice.

U petak je Salvini, predsednik antimigrantske desno orijentisane stranke Lige, rekao kako veruje da će se u subotu na San Đovaniju okupiti između 100.000 i 200.000 ljudi, prenosi Index.hr.

Protestima bi se mogli pridružiti i članovi stranke bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, "Napred, Italijo", kao i pripadnici stranke "Italijanska braća", kao i neofašistička stranka "Kasa Paund".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Salvini je u avgustu izgubio mesto potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova nakon što je prekinuo savez sa Pokretom pet zvezda (M5S), no njegova Liga, po istraživanju javnog mišljenja, i dalje vodi.

M5S je formirao novu vladinu koaliciju s bivšim žestokim neprijateljem, Demokratskom strankom (PD), da bi se sprečila organizacija prevremenih izbora na kojima bi Salvini verovatno pobedio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading