(VIDEO) Barselona u plamenu! Peti dan protesta, žestoki sukobi demonstranata i policije

Autor: blic.rs, Republika

Svet

18.10.2019

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petog dana zaredom u Barseloni je došlo do sukoba policije i deomonstranata zbog odluke španskog suda da izrekne zatvorske kazne devetorici lidera pokreta za osamostaljenje regiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa protesta u Barseloni

Demonstranti su bacali kamenice i konzerve na policajce i zapalili kante za smeće na jednom od glavnih bulevara, preneo je Rojters.

Na hiljade njih mahali su katalonskim zastavama i uzvikivali "Sloboda za političke zatvorenike".

Kako prenose "El Pais", na više mesta zapaljena je vatra, a gradom se čuju sirene i pucnjava. U pitanju su gumeni meci, koje je španska policija ispalila ka demonstrantima.

Demonstracije u Barseloni traju od ponedeljka, a za danas je objavljen i generalni štrajk širom Katalonije.

 

 

Uprava policije objavila je na Tviteru da se na demonstracijama okupilo 525.000 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Putevi koji vode ka gradu bili su prepuni ljudi koji su došli iz celog regiona kako bi se pridružili masovnom protestu zbog odluke španskog Vrhovnnog suda o zatvorskim kaznama.

Nekoliko glavnih ulica u Barseloni je zatvoreno za saobraćaj zbog današnjih demonstracija, dok su regionalni vozovi i gradski metro radili po redukovanom redu vožnje.

Obeležje Barselone, katedrala Sagrada familia, danas je zatvorena, a fudbalski meč između Barselone i Real Madrida, koji je trebalo da se održi 26. oktobra, odložen je iz bezbednosnih razloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading