(FOTO) Ljubičasto nebo nad Japanom upozorilo ljude na udar tajfuna: Niko nije ni slutio da posle ove pojave dolazi SMRT!

Autor:

Svet

15.10.2019

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naletu tajfuna Hagabis u Japanu poginulo je 70 osoba, a još 15 se vodi kao nestalo. Više od 200.000 spasilaca učestvuje u potrazi za preživelima, aktivirana su klizišta, a tajfun je u subotu zahvatio oblast južno od Tokija.

RepublikaFoto: Youtube.com/VLAD LIHACHEV
Foto: Ilustracija

Dok su ljudi sa velikom strepnjom iščekivali udar tajfuna, nebo kao da je ih je upozoravalo na stravično nevreme koje je dolazilo. Ono je bilo roze i ljubičaste boje, a mnogi korisnici društvnenih mreža su ovo okarakterisali kao čudnu pojavu.

- Prelepo nebo u Japanu pre tajfuna. Izgleda mirno, ali je zapravo pokazatelj da dolazi oluja #Molite se za Japan - napisao je jedan korisnik na Tviteru.

Fenomen ljubičastog neba se zove rasejanje. Javlja se kada molekuli i male čestice u atmosferi utiču na smer svetlosti, uzorkujući na to da se raspriši.

(FOTO)

Kako jake oluje i kiša ispiraju veće čestice, koje apsorbuju više svetlosti i ravnomernije rasipaju talasne dužine, rezulzat su boje neba koje su intenzivnije.

Tajfun Hagabis je doneo vetrove i obilnu kišu, a mnogi su istakli da je ovo najgori tajfun u proteklih šest decenija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading