Oslobodili Ras al-Ajin! Kurdski borci u kontraofanzivi protvi turske vojske i pobunjenika!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.10.2019

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurdske Jedinice za zaštitu naroda preuzele su kontrolu u Ras al-Ajinu posle kontraofanzive pokrenute pošto je turska vojska sa svojim saveznicima 12. oktobra zauzela ovaj pogranični grad u Siriji.

Foto: Ilustracija

Kurdi vode intenzivnu borbu na obodima gradova s naoružanim jedinicama sirijskih pobunjenika koji podržavaju vojnu invaziju Turske na sever Sirije.

Reč je o oko 14 000 boraca koje je naoružala i pripremila Ankara, a koji su većinom bili u redovima islamističkih milicija Muslimanskog bratstva ili "kalifata". Sada se zovu "Slobodna sirijska vojska".

Kurdi pokušavaju da oslobode obližnji grad Tel Halaf od pobunjenika, a izveštaji o sukobima stižu i iz pograničnog grada Kobanea, koji se nalazi na istočnoj obali reke Eufrat. 

Juče su kurdske trupe osujetile plan turskih saveznika da preseku strateški put koji prolazi duž granice i povezuje sirijski ekonomski centar Alep sa gradom Al Hasaka u istoimenoj provinciji. Kako se navodi, napad turskih snaga i njihovih saveznika je odbijen.

Kurdi oduševljeno dočekali vladinu vojsku, Sirijsku arapsku armiju

U međuvremenu su stigle i jedinice državne vojske, Sirijske arapske armije, i razmestile se na severu provincije Al-Hasaka u dogovoru sa Kurdima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading