IQOS dostupan i na američkom tržištu

Autor: Promo tekst

Svet

14.10.2019

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Filip Moris je saopštila da je u Sjedinjenim Američkim državama počela prodaja IQOSa, elektičnog uređaja za zagrevanje duvana.

Foto: Promo foto

Filip Moris Internešnal uvodi IQOS na američko tržište na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, Inc. Lansiranje IQOSa u Sjedinjenim Državama, sa prvom radnjom koja je otvorena u Atlanti, predstavlja istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače, s obzirom na to da je IQOS prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja duvana koji je autorizovan za prodaju od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA).

Foto: Promo foto

- Punoletni pušači imaju pravo na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na precizne informacije o ovim proizvodima. Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procene, veće svesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete da pređu na manje štetne alternative - izjavio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu.

Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Filip Morisa u podsticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duvanskog dima zasnovane na inovacijama i naučnim istraživanjima. Njegove revolucionarne karakteristike potvrđuje činjenica da američka Agencija za hranu i lekove do sada nije autorizovala nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrevanja duvana za prodaju.

Foto: Promo foto

IQOS je prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja, ne sagorevanja duvana koji je dobio autorizaciju za prodaju američke Agencije za hranu i lekove (FDA), koja je još u aprilu potvrdila da je njegova prodaja, ukoliko se sprovodi po utvrđenim marketinškim smernicama, u skladu sa zaštitom javnog zdravlja. Odluka FDA usledila je nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine. Pored toga, kompanija Filip Moris podnela je i veliki broj naučnih dokaza koji idu u prilog klasifikaciji IQOS-a kao duvanskog proizvoda smanjenog rizika, a koje FDA i dalje razmatra. Ovo je još jedan korak ka svetu bez duvanskog dima, za koji se kompanija Filip Moris svesrdno zalaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading