IQOS dostupan i na američkom tržištu

Autor: Promo tekst

Svet

14.10.2019

12:21

Kompanija Filip Moris je saopštila da je u Sjedinjenim Američkim državama počela prodaja IQOSa, elektičnog uređaja za zagrevanje duvana.

Promo foto

Filip Moris Internešnal uvodi IQOS na američko tržište na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, Inc. Lansiranje IQOSa u Sjedinjenim Državama, sa prvom radnjom koja je otvorena u Atlanti, predstavlja istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače, s obzirom na to da je IQOS prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja duvana koji je autorizovan za prodaju od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA).

Promo foto

- Punoletni pušači imaju pravo na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na precizne informacije o ovim proizvodima. Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procene, veće svesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete da pređu na manje štetne alternative - izjavio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu.

Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Filip Morisa u podsticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duvanskog dima zasnovane na inovacijama i naučnim istraživanjima. Njegove revolucionarne karakteristike potvrđuje činjenica da američka Agencija za hranu i lekove do sada nije autorizovala nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrevanja duvana za prodaju.

Promo foto

IQOS je prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja, ne sagorevanja duvana koji je dobio autorizaciju za prodaju američke Agencije za hranu i lekove (FDA), koja je još u aprilu potvrdila da je njegova prodaja, ukoliko se sprovodi po utvrđenim marketinškim smernicama, u skladu sa zaštitom javnog zdravlja. Odluka FDA usledila je nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine. Pored toga, kompanija Filip Moris podnela je i veliki broj naučnih dokaza koji idu u prilog klasifikaciji IQOS-a kao duvanskog proizvoda smanjenog rizika, a koje FDA i dalje razmatra. Ovo je još jedan korak ka svetu bez duvanskog dima, za koji se kompanija Filip Moris svesrdno zalaže.

Komentari (0)

Loading