SAD, Japan i Južna Koreja razgovarale o denuklearizaciji Pjongjanga

Autor: Tanjug

Svet

09.10.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici SAD, Japana i Južne Koreje razgovarali su na sastanku u Vašingtonu o denuklearizaciji Severne Koreje, nekoliko dana nakon prekida pregovora između Pjongjanga i Vašingtona u Švedskoj, objavio je Stejt department.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Specijalni američki predstavnik za Severnu Koreju, Stiven Bigan, sastao se bilateralno sa južnokorejskim predstavnikom za mir na Korejskom poluostrvu Li Do-honom, a zatim i za japanskim direktorom za pitanja Azije i Okeanije Ssigekijem Takizakijem.

Oni su održali i zajednički sastanak na kojem su potvrdili značaj bliske koordinacije SAD i Južne Koreje, kao i SAD i Japana, kao i važnost trilateralne saradnje vezano za Severnu Koreju kako bi se postigla potpuna denuklearizacija i trajni mir na Korejskom poluostrvu, saopštio je Stejt department.

Razgovori Pjongjanga i Vašingtona u Švedskoj završeni su bez rezultata. Dok Severna Koreja optužuje SAD da su krivi za neuspeh pregovora, SAD tvrde suprotno odnosno da su razgovori bili "dobri".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading