Pazite šta radite, da ne bude problema: Tramp preti Turskoj zbog invazije na Siriju

Autor: Tanjug

Svet

07.10.2019

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predseednik Donald Tramp upozorio je Tursku da tokom operacije koju izvodi na severu Sirije ne sme da nanese štetu američkim vojnicima koji se nalaze u toj oblasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- U ovom području ima 50 naših vojnika. To je malo područje. Ne želim da oni budu povređeni ili poginu... I rekao sam to predsedniku (Turske Redžepu Tajipu) Erdoganu. Nemojte ih povrediti, inače će nastati veliki problemi - istakao je Tramp.

On je dodao i da se na severu Sirije nalazi do 70 hiljada zarobljenih terorista grupe DAEŠ i članova njihovih porodica, kao i oko 50 američkih vojnika.

 

 

- Tamo je 60-70 hiljada terorista sa porodicama, uključujući supruge terorista koji su ubijeni u borbama - rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Prema njegovim rečima, mnogi od ovih ljudi su državljani evropskih zemalja, a posebno Nemačke i Francuske, ali oni odbijaju da ih prime nazad. Sada, naglasio je Tramp, za su njih odgovornost preuzele Turska, kao i Rusija, Iran, Irak i druge zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading